Viis nõuannet, kuidas saada lennujuhiks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Lennujuht Enn Heinsoo viis nutikat nõuannet noorele, kes soovib kontrollida tuhandete inimeste elusid.

  1. Jälgi erinevaid konkursse ja õppimisvõimalusi. Kui soovid saada kiiresti lennujuhiks, siis ürita tabada Lennuliiklusteeninduse AS konkurssi. Juhul, kui Sind huvitab pikem ja põhjalikum õppimisprotsess, jälgi ja ära maga maha, millal saad Lennuakadeemiasse kandideerida.
  2. Hoia alati käepärast plaan B. Lennujuhiks saamine ei ole garanteeritud isegi mitte siis, kui Sul on lõpetamiseni jäänud viimane kuu.  Seetõttu - enne kui lennuametist litsents käes, hoia laual mõni korralik plaan B. Lennujuht on amet, kus Sinu sisu selgub alles päris puldis ja päris lennukitega.
  3. Leia endale korralik, paeluv, sisukas hobi. Lennujuhi ametis on Sul palju vaba aega! Eriti talvel. Väga kasulik on ka hobi, mis vajadusel töötab plaan B-na, sest sellest võib vajadusel saada sujuv üleminek uude ametisse.
  4. Ole avatud, viisakas ja tunne teiste inimeste vastu lihtsalt huvi. See, kui Sa tunned teiste inimeste toimetuste vastu huvi, tekitab inimestes hea tunde. Sa jääd neile meelde ja ehk isegi õpid midagi. Mida rohkem Su nägu inimestel heas mõttes meeles on, seda suuremaks muutub Sinu ümber võimaluste pilv. Ma ei oleks praegu lennujuht, kui ma poleks olnud mõttes inimesel, kes suunas mind lennujuhi konkursi juurde.
  5. Tegele mõne valdkonnaga, mis arendab ausust, kriitiliselt mõtlemise oskust ja (enese)analüüsivõimet. Kõik see tuleb Sulle hiljem erinevates ametites kasuks.

Enn Heinsoo näol on tegu lennujuhiga, kes on varasemalt töötanud tehnikaajakirjanikuna ning õppinud füüsikat ja infotehnoloogiat. 

12. jaanuaril toimuval konverentsil "Õpi Tartus" räägib Enn Heinsoo, kuidas kohe õigeid valikuid teha ning miks on tema pidanud oma teed läbi erinevate erialade otsima. Oma kogemusloo näitel toob ta välja märgid, mida jälgida erialavaliku protsessis ja oma soovide mõistmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles