Veefirma julgustab restorane klientidele tasuta kraanivett pakkuma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi.
Vesi. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Tallinna Vesi alustas kampaaniaga, millega julgustab pealinna restorane klientidele priilt või siis väikse tasu eest toidu kõrvale kraanivett pakkuma.

Veefirma kliendikommunikatsiooni juhi Mariliis Toppi sõnul tehakse maailmas palju sarnaseid kampaaniaid ja eelkõige võideldakse nii plastpudelite ja plasti tootmise vastu.

«Pudelivee eelistamine on sageli harjumuse või vähese teadlikkuse küsimus – mitmel pool maailmas on aga kraanivee pakkumine restoranides saanud heaks tavaks,» ütles Topp.

Praegu reklaamivad end kraanivee pakkujatena restoranid Sfäär, Platz ja Rucola ning kokteilibaar Butterfly Lounge.

Toppi sõnul võiksid teisedki restoranid aru saada, et kui inimene tuleb välja sööma ja kulutab toidule, magusroogadele, veinile-kohvile, siis võiks vesi olla talle minimaalse tasu eest või siis päris tasuta.

«See võiks olla selline elementaarne asi, mida sa saad söögi kõrvale igal juhul,» lausus Topp Vikerraadiole antud intervjuus.

Ta lisas näitena, et Sfääris tuuakse vesi ilma palumata lauda ning Rucolas saab vett ise kallata.

Samas ei ole Tallinna Vee projektis osalemise tingimuseks see, et restoranid annaksid vett tasuta. Toppi selgituse järgi võivad restoranid raha küsida, kuid kraanivee hind peab olema oluliselt odavam kui pudelisse villitud veel.

Veefirma esindaja möönis siiski, et hulk inimesi peavad pudelivee kvaliteeti ja maitset paremaks.

«Igal pool ju räägitakse sellest ja pudelivee tootjad ise rõhutavad, et nad toodavad väga kvaliteetset vett ei-tea-kust. Nüüd meie siis ujume vastuvoolu ja ütleme, et kraanivesi on kvaliteetne ja seda võib juua ja see ei tee tervisele mitte midagi halba.»

Topp kinnitas ka, et tema ise joob kõikjal kraanivett ja selle maitse ega kvaliteedi kohta ei saa midagi halba öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles