Lugeja küsib: mida teha umbkeelse KÜ juhiga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kuidas peaksid korteromanikud käituma olukorras, kus ühistul puudub esimees, on juhatuse liikmed, kellest üks tegeleb jooksvate küsimustega, kuid on tervislikel põhjustel olnud pool aastat kättesaamatu. Teine juhatuse liige aga riigikeelt ei valda ja majas ei ela?» küsib lugeja.

Vastab korteriühistute liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Vastavalt seadusele peab korteriühistul olema juhatus, mis seda juhib ja esindab. Juhatusel võib olla üks liige (juhataja) või mitu liiget. Korteriühistul ei pea olema juhatuse esimeest. Õiguslik pädevus ühistut esindada ja tehinguid teha on juhatuse liikmel. Juhul kui juhatuse liikmed otsustavad  juhatuse esimehe valida, on esimehel peaasjalikult juhatuse tööd koordineeriv roll.

Korteriühistu kõrgeimaks organiks on selle liikmete üldkoosolek ja just nimelt on üldkoosoleku ainupädevuseks ka juhatuse liikmete valimine ja tagasikutsumine. Seega peab iga korteriühistu ise otsustama, kas ollakse juhatuse liikmete tegevusega rahul ja vastavalt ka tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles