Taxify tõstab aastavahetusel sõiduhinna neljakordseks (4)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetusel on Taxify teenusehinnad tunduvalt kõrgemad.
Aastavahetusel on Taxify teenusehinnad tunduvalt kõrgemad. Foto: Aivar Pau

Kuna aastavahetusel on jalgsi liikuvate inimeste hulk tavatust kordades suurem, siis kasvab ka taksode nõudlus üle kümne korda, see omakorda mõjutab aga sõiduteenuse hinda.

Taxify tegevjuhi Martin Villingu sõnul on viimaste aastate statistikast näha, et tavaliste tariifidega sõitmise asemel eelistavad paljud taksojuhid aastavahetusel aega veeta pere seltsis ja nii võib autode arv tavapärasega võrreldes isegi väheneda. Seepärast meelitab Taxify oma juhte kopsaka tunnipalgaga, mis võib küündida 50-65 euroni. Klientide jaoks tähendab see aga seda, et keskmine sõit läheb neile maksma 14-17 eurot.

Selleks, et info võimalikult paljudeni jõuaks saatis Taxify oma autojuhtidele järgneva sõnumi: «Hea partner! Aastavahetusel on erandkorras kõigil Taxify juhtidel sisse lülitatud äpikalkulatsioon ja hindu muudab Taxify vastavalt nõudlusele. Tippajal hinnad 3-4 korda kõrgemad tavapärasest! Tule ja teeni aastavahetusel 50-70 eurot tunnis!»

Eelmisel aastavahetusel tehti Taxify kaudu väga palju sõite, kuid 13000 inimesel ei õnnestunud autot tellida. Taxify eesmärgiks on Villingu sõnul pakkuda inimestele autot igal hetkel. «Seetõttu olemegi selleks aastavahetuseks planeerinud tegevusi, et sõitma tuleks rekordiliselt palju autojuhte ja võimalikult paljud kliendid saaksid turvaliselt koju,» ütles ta.

Kõigil klientidel on võimalik Taxify äpis sisestada soovitud sihtkoht ja seejärel näidatakse sõidu orienteeruv hind. Seega klient näeb hinda alati enne sõidu tellimist ja saab selle järgi otsustada, kas see pakkumine talle sobib.

Tavaline taktika

Uber kasutab dünaamilist hinnastamist kogu aeg, kirjutas ERR. Uber Eesti tegevjuht Enn Metsar selgitas, et kui nõudlus ületab pakkumist, lülitub dünaamiline hinnastamine sisse ning hind tõuseb.

«Täpne hind sõltub reaalsest nõudlusest. Dünaamilise hinnastamise eesmärk on tuua tippaegadel linna rohkem juhte. Mida rohkem on juhte, seda lihtsam on leida turvalist transporti,» sõnas Metsar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles