Jaanuaris haiguslehte võttes raha kiirelt kätte ei saa (1)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel  peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haigekassa annab teada, et uue aasta alguses võtab töövõimetushüvitiste väljamaksmine tavapärasest kauem aega. 

Töövõimetuslehtede väljamaksmine viibib neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab jaanuaris 2017, teatas haigekassa.

Raha viibimise põhjus seisneb selles, et töövõimetushüvitist arvutatakse 2016. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Hüvitise maksmine võtab aga seoses maksu- ja tolliameti 2016. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega veidi enam aega.

Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega siis, kui maksu- ja tolliamet edastab haigekassale informatsiooni 2016. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest.

Aeglane andmevahetus haigekassa ja maksu- ja tolliameti vahel tekitas mitu nädalat kestnud viivituse haigusrahade maksmisel ka 2016. aasta alguses.

Haigekassa vabandab võimalike ebamugavuste eest ning teavitab väljamaksete alustamisest kodulehekülje vahendusel.

Viivitus ei mõjuta 2016. aastal alanud töövõimetuslehtede hüvitise maksmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles