Esimesele riigi kinnimakstud IT-õppe kursusele kandideeris 11 inimest kohale

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Järgmisel nädalal algavad täiskasvanute ümberõppe programmi «Vali IT!» pilootkursused. Tasuta kursustele kandideeris 462 inimest, kelle hulgast valiti välja esimesed 40 koolitatavat.

Koolitusele oodati kõrgharidusega inimesi, kes pole senini IT erialadel töötanud, ent kes soovivad tulevikus leida tööd IT-sektoris.

BCS  Koolituse juhataja Ants Sild tõi välja, et IT-haridust on asunud taotlema juba kaaluka elu- ja töökogemusega kõrgharitud spetsialistid.

Keskmine kursuslane on 34-aastane kõrgharidusega spetsialist ning rohkem kui pooled neist elavad Harjumaal.

Pilootprogrammis on meeste ja naiste osakaal enam vähem võrdne. Koolitatavad tegutsevad väga erinevates valdkondades: finantsjuhtimises, geenitehnoloogias, õigussfääris, raamatupidamises, e-kaubanduses, geodeesias, turunduses, koolituses jmt.

«Vali IT!»  põhiprogramm algab tänavu sügisel. Aastatel 2017 – 2020 pakutakse 3,5 kuud kestvaid tasuta kursusi ühtekokku 500-le inimesele.

Programmi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist «Digitaalse kirjaoskuse suurendamine» ning selle rakendamist juhib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Koolitusprogrammis osalejad läbivad 6-nädalase täismahus õppe (5 päeva nädalas, 8 akadeemilist tundi päevas) BCS Koolituse ja IT Koolituse koolituskeskustes. Sellele järgneb  8-nädalane  (40 tööpäeva,  8 akadeemilist tundi päevas) praktika ettevõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles