Hiiumaale sõitmise aeg pikeneb (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvisel ajal pikeneb autode maha ja peale laadimisaeg.
Talvisel ajal pikeneb autode maha ja peale laadimisaeg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Alates 9.jaanuarist hakkab  Rohuküla- Heltermaa liinil kehtima talvine sõiduplaan, mis tähendab, et ühe reisi pikkuseks koos laeva  laadimise ja lossimisega on kaks tundi.

TS Laevad müügi- ja teenusevaldkonna juhi Pille Kauberi sõnul tuleb Rohuküla-Heltermaa liinil aasta esimestel kuudel arvestada laevaliikluses keerulisemate ilmastikutingimuste ja võimalike jääoludega, mistõttu on mõnede reiside väljumisaegu muudetud tagamaks sõiduplaani täitmine, kirjutab Hiiu Leht.

«Soodsate ilmaolude korral laevade ülesõiduajad oluliselt ei pikene,» lisas Kauber.

Talveperioodil on  riik  tellinud TS Laevadelt nädalas kokku mõlemas suunas 42 reisi ehk 84 ülesõitu. 

Pühapäevast neljapäevani on sõiduplaanijärgselt kuus väljumist kummastki sadamast, reedeti seitse ja laupäeviti viis. Sellisel kujul on  talvine sõiduplaan kinnitatud esialgu kuni  19.veebruarini.

Hiiumaa liini teenindavad põhilaevana parvlaev Leiger ja lisalaevana Regula. Parvlaeva Leiger maksimaalne mahutavus on 700 reisijat ja 150 sõiduautot ning  Regulal 400 reisijat ja 100 sõiduautot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles