Uusi tooteid: kohupiimamaiused, kali ja purgisupp

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: A. Le Coq

Valio täiendas oma magustoite kisselliga kohupiiimakreemidega, A.Le Coq tõi aga turule uue, tumeda kalja ja Põltsamaa Felix täiendas oma purgisupi valikut.


Kohupiimamagustoidud Valiolt

Valio Eesti täiendas Valio Alma tootevalikut ja tõi äsja turule magustoitude klassika – kohupiimakreemid kisselliga. Esialgu on maitsetest esindatud kohupiimakreem mustikakisselliga ja kohupiimakreem jõhvikakisselliga.

Sarnaselt kreemide ja hõrgutistega sobivad 130-grammistesse topsidesse pakendatud kisselliga kohupiimakreemid magustoiduks või kosutavaks vahepalaks. Tootekogusest enam kui poole moodustab värske rõõsa koorega segatud kohupiim, mis on suurepäraseks täienduseks mahedamaitselisele kissellile.

Lisaks kisselliga kohupiimakreemidele täienes Valio Alma tootevalik rohkete kirssidega kohupiimahõrgutise ning 150 grammi suurustesse topsidesse pakendatud kakao- ja rosina-vanilli maitsega kohupiimakreemidega.

Käsikäes kohupiimatoodete valiku laienemisega uuenesid ka eelnevalt turul olnud Valio Alma kohupiimamaiustuste pakendikujundused – hõrgutised said uue piduliku tumemusta kuue, kreemid aga kollases toonis pakendid.

Kõik Valio Alma kohupiimamaiustused on valmistatud kvaliteetsest kohupiimapastast Valio Laeva meiereis Tartumaal.

A. Le Coq toob turule naturaalselt kääritatud tumeda kalja

A. Le Coq toob turule naturaalselt kääritatud tumeda kalja, millele annavad tumeda värvuse ja tummise maitse humalad ja röstitud linnased.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõtte sooviks uue tootega laiendada traditsioonilise naturaalselt kääritatud kalja valikut. «Usume, et ka tumedale kaljale tekivad oma austajad, kes hindavad selle senisest tummisemat maitset,» lausus ta.

Noobi sõnul on A. Le Coqi jaoks väga oluline hoida ja arendada Eesti traditsioonilisi jooke, mis tõstavad esile meie piirkonna toidukultuuri. «Kali on kahtlemata üks väheseid tooteid, mis on iseloomulik just meie piirkonnale ning eristab meid Euroopa riikide toidukultuurist,» sõnas ta.

Naturaalne A. Le Coqi Tume Kali on valmistatud odra- ja rukki linnastest ja humalast, röstitud linnaseid annavad joogile eriliselt tumeda värvuse. Kuna jook on naturaalselt kääritatud, võib see sisaldada kuni 0,5 protsenti alkoholi. Uudistoode on pakendatud liitrisesse plastpudelisse.

Põltsamaa Felixilt uued tervislikumad supid

Põltsamaa Felix tõi turule uue supisarja, milles on kasutatud eestimaist toorainet ning naturaalset puljongit, mis on vaba lisaainetest.

Felixi uude supisarja kuuluvad värskekapsaborš, hapukapsaborš, seljanka, hernesupp suitsulihaga, rassolnik, lihapallisupp ja kanasupp. «Meie supid moodustavad kaks kolmandikku kõigist Eestis söödavatest suppidest,» ütles ettevõtte turundusdirektor Marek Viilol.

Kõige populaarsemad on hernesupp suitsulihaga, värskekapsaborš veiselihaga ja seljanka.

Saavutamaks võimalikult koduköögis tehtud supile sarnast maitset ja tulles vastu tarbijate ootustele, kasutab Felix nüüdsest naturaalset, ilma lisaaineteta puljongit. Tooraine pärineb kodumaistelt köögiviljakasvatajatelt ja lihatööstustelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles