Uberi autojuhtide lood kõige hullematest klientidest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: Laura Dale/EMPICS Entertainment

Sõidujagamisteenuse ettevõte on jõudnud globaalsele tasandile ning teinud autoga sõitmise imelihtsaks – kõigest näpuvajutusega on tellijal võimalik endale transport saada.

Uberi juhtidel on võimalus kohtuda igasuguste inimestega – heatujuliste, purjus, vihaste, hiljaks jäänute ja nii edasi, vahendab veebileht thisisinsider.com. Veebileht uuris Uberi juhtide käest, millised on olnud nende kõige hullemad kogemused klientidega olnud, alates joobes tapatalgutest kuni seksuaalse ahistamiseni.

«Ma parema meelega veaksin nelja purjus tudengit kui ühte purjus keskealist meest»

Üks naissoost juht meenutas, kuidas paar nädalat tagasi ta USA New Yorgi linnas Bronxi linnaosas ühte purjus meest vedas, kes autojuhi sõnul «püüdis käperdada mind ja lamada mu süles, kui ma sõitsin. Tagaistmel istus ta naine ja kaks sõpra. Vähem kui kvartal enne peatumise kohta oksendas ta neli korda autosse.»

«Jumal tänatud, et on olemas kummist jalamatid,» sõnas naine. «Loodetavasti ta nautis seda 40-minutilist sõitu, sest see läks talle maksma 50 dollari asemel 200 dollarit.» Naise sõnul võtab USAs Uber kliendilt automaatselt 150 dollarit, kui klient on autosse oksendanud.

«See oli esimene kord, kui keegi minu autos oksendas. Olen varem vedanud inimest, kes palus kaks korda sõidu ajal peatust, et oksendada. Ükskord ütlesin kliendist ära, kui nägin, et tema sõber mu auto kõrval kõnniteele oksendas. On olnud ka olukord, kus purjus mees istus mu selja taha ja hakkas mu kukalt puudutama, kui ma autot juhtisin,» kirjeldas naine.

«Minu arust on kõige hullemad kliendid 40+ vanuses mehed. Ma olen naissoost juht ja tavaliselt just selles vanuses mehed teevad sõidu minu jaoks ebameeldivaks, sest nad on purjus olles räpakad ja panevad mind ebamugavalt tundma. Purjus tudengid tahavad tavaliselt lihtsalt muusikat kuulata ja selfisid teha. Iga kell veaksin ma pigem nelja purjus tudengit kui ühte purjus keskealist meest,» sõnas naine.

Uncle Samiks riietanud paar

USA Missouri osariigist St. Louis linnast pärit Uberi juht vedas ükskord meest ja naist, kes olid mõlemad riietunud Onu Samiks (Uncle Sam – ingl. k). «Neil oli professionaalsed kostüümid, lateksist näod ja puha. Filmi kvaliteediga Onu Samid. Ainukene erinevus oli nende keha pikkus, ülejäänud kõik oli samasugune,» kirjeldas  mees. «Mõtlesin, et see saab naljakas olema, aga ma eksisin.»

«Nad hakkasid tohutult vaidlema ja karjusid üksteise peale, sest meessoost Onu Sam oli ignoreerinud naissoost Onu Sami, mistõttu hakkas naissoost Onu Sam flirtima kellegi teisega,» kirjeldas juht tüli põhjusi. «Karjumisele järgnes vaikus, millele järgnes nende soov ka mind nende vaidlusesse kiskuda ja poolt valida. Sellele omakorda järgnes veel kord karjumine ja siis see juhtus. Kümme minutit leppimist suudlemise näol. Ma vaatasin kümme minutit, kuidas Onu Sam iseendaga suudles. Nad nägid nii tõepärased välja, et mind siiani kummitab pilt kahest identsest habemikust suudlemas.»

Ikooniline poster, millel Uncle Sam kutsub ameeriklasi Esimeses ja Teises Maailmasõjas osalema.
Ikooniline poster, millel Uncle Sam kutsub ameeriklasi Esimeses ja Teises Maailmasõjas osalema. Foto: Mercury Press

Kõigi peale vihane klient

«Eile õhtul sain ma kutse Chatsworthi (California) rongijaama. Mind ootas suuremat kasvu ülikonnas meesterahvas, kes pani oma pagasi mulle pagasiruumi, ei öelnud tere ja niipea, kui autosse astus, palus mul liigutada tema istet, reguleerida õhukonditsioneeri ja panna muusika kinni. Seejärel ütles ta, et sihtpunktiks on Beverly Hills ja me hakkasime sõitma,» kirjeldas Uberi juht oma kõige ebameeldivamat klienti.

«Esimesed kümme minutit sõitsime me vaikuses, ta helistas hotelli ja küsis klienditeenindajalt oma hotelli broneeringu tagasimakse kohta. Ma ei kujuta ette ka, mida see klienditeenindaja võis talle öelda, aga mõni sekund hiljem vastas ta talle: «Mulle ei meeldi teie toon, te ei räägi minuga niimoodi. Ma tahan rääkida teie juhatajaga, sest te olete kuradi… ja ma tahan oma broneeringu tühistada!» Seda kõike ühe hingetõmbega. Ta oli väga vihane mees ja ma teadsin, et kui ma midagigi valesti teen, siis olen mina ta järgmine ohver. Kui hakkasime maanteele jõudma, pani ta toru hargile ja palus, et ma ümber pööraksin ja sõidaksin Ventura BLVD suunas, mis on täiesti vastupidine sellele, kuhu ta esialgu soovis,» sõnas juht.

«Ma nõustun ja küsisin, kas ma tohin sihtpunkti muuta. Ta palus mul oodata ja helistas uuesti hotelli, kus võttis vastu mingi uus klienditeenindaja. Ta ütles: «Ma tahan oma broneeringu tühistada või ma kaeban sinu ja selle teise jobu kohtusse.» Ta pani kõne ära ja palus mul tagasi sõita sinna rongijaama, kust ma ta peale võtsin,» kirjeldas mees. «Selle asemel, et ta lihtsalt sihtpunkti viia, saan ma 9 dollarit selle eest, et kuulasin tema karjumist ja sõitsin temaga ringi ümber raudteejaama.»

Meelemärkuseta reisija

Kuigi võib arvata, et kõige aktiivsemad ja lärmakamad reisijad on kõige suuremad pahanduste tegijad, siis vahel võib häda kaela tuua hoopis see, kes ei räägi ega liigu, sest ta on meelemärkuseta.

«Üks kõige hullemaid situatsioone ongi see, kui sõbrad on kutsunud oma kustunud sõbrale Uberi järele ja panevad ta tagumisele istmele ning ütlevad, et sihtpunkt on telefonis ära märgitud, mine ja sõida,» kirjeldas USA Phoenixi osariigist pärit Uberi juht ja lisas, et see on õpetanud seda, et sõitmise ajal ja enne inimeste peale võtmist tuleb uksed lukus hoida.

«Meelemärkuseta inimesega on hulga raskem kui lihtsalt purjus inimestega,» sõnas mees. Ta lisas, et siiski on mõned asjad, mida juht saab teha. Näiteks 911 (Eestis 112) helistada või nad ise politseijaoskonda viia. «Okset on lihtne koristada, aga laipa...,» nentis juht.

Väike valevorst

On ka neid reisijaid, kes valetavad, pannes sealjuures ohtu Uberi juhi sissetuleku. USA Utah' osariigist pärit Uberi juhi kõige hullem klient on siiani olnud üks laps. «Sõidutasin teda ja hiljem vaatan, et ta oli esitanud avalduse, milles süüdistas mind kiiruse ületamises, ohtlikult sõitmises ja teiste autojuhtide peale karjumises. Seda kõike selleks, et oma raha tagasi saada. Selline käitumine oleks aga minu jaoks võinud lõppeda vallandamisega,» kommenteeris juht.

«Uber tegi mulle hoiatuse ja ähvardas, et kui selline asi kordub, siis minu konto deaktiveeritakse. Ma ütlesin neile, et klient valetab ning näitasin neile sõiduväljavõtet. Õnneks oli keskmine kiirus täiesti normaalne ja sain oma maine puhtaks pestud,» sõnas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles