Tarbijakaitseamet lisas neli ettevõtet musta nimekirja (2)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi ettevõte otsustab kliendi lihtsalt rahast ilma jätta.
Nii mõnigi ettevõte otsustab kliendi lihtsalt rahast ilma jätta. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Aasta lõpul kandis tarbijakaitseamet musta nimekirja mitu veebipoodi, kes jätsid kliendile kauba saatmata ning ettevõtet, kes ei lahendanud õigeaegselt klientide kaebusi.

Mulluse detsembrikuu seisuga lisandusid musta nimekirja hauakivide paigaldaja ENS Hauakivid, automüüja Deleforte OÜ, riidemüüja Roroma OÜ ning motopood Dragbike.

Roroma OÜ ei saatnud tarbijale tellitud kaupa (käekell ja päikeseprillid) 65 euro väärtuses ning ignoreeris tarbijakaebuste komisjoni pöördumisi. Sama tegi ka Dragbike veebipood, kes pole teadaolevalt tarbijale seni tagastanud raha (59,95 eurot) saamata jäänud kauba eest.

Teiste ettevõtete vastu pöördumiste menetlemisel tegi komisjon samuti otsuse tarbija kasuks ning sedakord on mängus suuremad summad.

Näiteks pole automüüja Delaforte tarbijale seni tagastanud 3 650 eurot rikkis sõiduki Mazda 6 eest, mille komisjon neilt välja mõistis. Masku peab aga tarbijale tagastama ostetud voodite hinna 3990 eurot ning hüvitama kliendi kantud kulud mööbli ülevaatusele summas 599 eurot.

Tarbijakaitseameti must nimekiri on signaal tarbijatele, et teenust või kaupa ostes tasub kaaluda, kas selline partner on piisavalt usaldusväärne. Musta nimekirja kantakse firmad seejärel, kui nad pole komisjoni otsust 30 päeva jooksul täitnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles