Rootsis plaanitakse ilutulestik ära keelata (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: SCANPIX

Aastavahetusel Rootsis hulga segadust ja kaost tekitanud ilutulestiku rakettidele plaanitakse kindlamad müügilimiidid seada või need üldse ära keelata.

Pärast seda, kui aastavahetusel sihiti rakettidest politseid, ronge ja rahvast, plaanitakse Rootsis kas keelata raketikujulist ilutulestikku, seada müügipiiranguid või teha selgeks kindlad reeglid ilutulestiku laskmiseks, vahendab The Local.

Kõnelustega on liitunud ka ilutulestikku valmistav ettevõte Sveriges Fyrverkeribranschförbund. Ettevõtte sõnul oleks üks võimalus raketikujulise ilutulestiku müügikeeld. Teine võimalus oleks avalikus kohas raketikujulise ilutulestiku laskmise keelamine, et vältida ebaseadusliku ilutulestiku importi ja ostmist.

«Me oleme näinud, et seda tüüpi raketid võivad inimestele haiget teha. Pärast seda, kui Norras keelati selliste rakettide kasutamine, vähenes ilutulestiku tõttu haavata saanud inimeste arv drastiliselt,» kommenteeris Sveriges Fyrverkeribranschförbund president Erik Nilsson pressiteates.

Lisaks saaks kasutada ka selgemat ajalimiiti, millal on ilutulestiku laskmine lubatud, näiteks aastavahetusel. Näiteks tohib Soomes lasta ilutulestikku uusaastaööl õhtul kella kuuest varahommikul kella kaheni.

Ettevõte ei soovi ilutulestiku täielikku keelamist Rootsis. «Me ei usu sellesse. Arvatavasti oleks sellel negatiivsed tagajärjed. Me usume, et ettepanekud, mis oleme välja toonud, aitaksid palju rohkem kui lihtsalt keelamine,» sõnas Nilsson.

Sveriges Fyrverkeribranschförbund korraldas selle nädala alguses koosoleku, kui oli tulnud palju teateid selle kohta, et uusaastaööl sihiti ilutulestikuga politseid, kiirabi ja ühistransporti. Samuti on läinud internetis lendu ka video aasta viimasest päevast, kui ilutulestikku lastakse Malmö linnas rahva hulka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles