Eestimaalased annetasid üle miljoni kilo riideid ja jalatseid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana kogus eelmise aastaga rohkem kui miljon kilo teise ringi kaupa.
Humana kogus eelmise aastaga rohkem kui miljon kilo teise ringi kaupa. Foto: Jaanus Lensment

2016. aastal kogus Humana sorteerimiskeskus 1 033 646 kilogrammi riideid, jalatseid ja kodutekstiili. Kogumismaht kasvas 2015. aastaga võrreldes 15 protsenti.

Üle poole kõigist annetatud riietest – 545 tonni – koguti läbi Tallinna jäätmekeskuse kogumiskonteinerite, mis lisaks Tallinnale asuvad ka lähivaldades, kokku 32 asukohas. Välikogumine kasvas võrreldes 2015. aastaga tervelt 30 protsenti.

Eestis kogutud riideannetused moodustavad Humana sorteerimiskeskuse toorainest 10 protsentni. Aasta jooksul sorteeritakse sorteerimiskeskuses üle 10 000 tonni riideid, millest pool suunatakse ümbertöötlusse, 12 protsenti jõuab Humana kauplustesse Eestis, sama palju annetusena partnerorganisatsioonidele Aafrika riikides. Hulgimüüki Eestis ja naaberriikides jõuab ligikaudu viiendik toodangust.

Eesti riigi jäätmekava 2014-2020 kõige olulisem osa on jäätmetekke vähendamine iga isiku ja ettevõtte tasandil. Riideannetuste suurenemine aasta-aastalt näitab inimeste teadmiste tõusu, et kasutatud riided pole prügi, vaid taaskasutatav või taastöödeldav materjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles