Suur streik Suurbritannias: metrood, rongid ja lennukid ei liigu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways lennuk
British Airways lennuk Foto: SCANPIX

Suurbritannias häirisid teisipäeval taas liiklust transporditöötajate streigid, Londoni metroo töötajatelt võtsid järje üle raudteelased ja lennukite pardateenindajad.

Lennufirma British Airways tühistab 48-tunnise streigi tõttu kahe päeva jooksul 48 lendu, kuid kinnitab, et kõik reisijad saavad sihtkohta.

Ametiühing kuulutas streigi välja pärast seda, kui lennufirma ettepanek vastuseks palganõudele detsembris tagasi lükati.

Rongisõitjad jättis teisipäeval hätta streik Lõunaraudteel, mille tõttu seisavad Lõuna-Inglismaa rannikult Londonisse suunduvad rongid.

Streik kestab kolmapäevani ja jätkub päevase vaheaja järel reedel.

Esmaspäeval streikisid metrootöötajad. Miljonid reisijad olid sunnitud ametiühingu RMT 24-tunnise streigi tõttu kasutama ülerahvastatud busse ja linnalähironge.

RMT teatel protestitakse tööseisakuga «kriisi» vastu metroosüsteemis, kus pärast 830 töötaja koondamist ei jätku personali jaamade ohutuks opereerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles