Comarket: võitleme Tere tooteid kõrvaldades hinnatõusu vastu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere tooteid boikoteeriv teade Comarketis
Tere tooteid boikoteeriv teade Comarketis Foto: Liis Treimann

Comarketi omanikfirma ABC Supermarkets tegevdirektor Ando Nõupuu ütles, et poekett pidas vajalikuks tarbijat teavitada sellest, et Tere otsustas oma toodete hinda oluliselt tõsta ja seetõttu kõrvaldas ka osa tooteid müügilt.


Nõupuu sõnul teavitas AS Tere koostööpartnerit ühepoolselt müügilepingu lõpetamisest ja uutel tingimustel uue lepingu sõlmimisest. «See on tõesti esmakordne juhus, kui tootja selliseid jõuvõtteid kasutab,» märkis ta.

Tere kavandatud sisseostuhindade tõus oli Nõupuu sõnul oluline. Täpset protsenti ei saanud ta lepingu konfidentsiaalsusele tuginedes öelda.

Comarket lõpetas seetõttu Tere kilepiima müümise ning vähendas muude selle firma toodete valikut, asendades need teiste tootjate toodetega. Jogurtit ja kohupiima see näiteks ei puudutanud.

«Kui tarbija väga nõuab, eks siis toome Tere kilepiima ja teised tooted tagasi, aga siis juba märksa kõrgema hinnaga,» ütles kaubaketi tegevjuht.

Nõupuu sõnul teavitas Tere Comarketit lepingu lõpetamisest praegustel tingimustel veebruari teisel nädalal ja sealt edasi kulgenud läbirääkimised kahjuks tulemusi ei andnud. Septembris oli hinnatõus tema sõnul niigi 20 protsenti ja selle neelas kaubakett alla, aga nüüd sai mõõt täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles