Elektriku surmaga lõppenud tööõnnetus tõi karistuse kahele mehele

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis teisipäeval kriminaalkorras süüdi kaks meest, kes olid vastutavad elektriku surmaga lõppenud tööõnnetuse eest.

Traagiline õnnetus juhtus mullu 18. veebruari hommikul Keilas AS-i Harju KEK territooriumil, kus elektrik asus vahetama välisvalgustuse pirni. Selleks ronis ta tõstukisse ning 1955. aastal sündinud Mart tõstis ta tõstukiga maast umbes nelja meetri kõrgusele. Ühtlasi oli Mardi kui töödejuhataja ülesanne tagada elektriku ohutus. Seda mees aga ei teinud. Nimel ei takistanud ta samal ajal veoki liikumist ning veoki roolis olnud 1991. aastal sündinud Tauno sõitis ettevaatamatusest tõstukile otsa. Selle tagajärjel kukkus elektrik tõstukikorvist alla ning sai sedavõrd raskelt vigastada, et suri veidi hiljem haiglas.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Mart süüdistuse tööohutusnõuete eiramises, millega kaasnes inimese surm. Tauno sai aga süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatamatusest. Teisipäeval mõistis Harju maakohus mõlemad mehed süüdi. Mart pidi vastu võtma neljakuulise tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga, Tauno aga kuuekuulise tingimisi vangistuse samuti üheaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles