Tallink suurendas kollektiivleppega meremeeste töötasu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Star laev.
Tallink Star laev. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) ja AS-i Tallink Grupp neljapäeval selleks aastaks sõlmitud kollektiivlepingu alusel tõusevad Tallinki Eesti lipu aluste laevapereliikmete põhitöötasude määrad 4,5 kuni 7,3 protsenti.   

Meremeeste ametiühingu esimees Jüri Lember ütles, et tema veendumuse kohaselt on enamik töötajaskonnast kokku lepitud töötasu tõusuga päri: «Enamikul ametikohtadel tõuseb päeva töötasu 4,07 euro võrra ja kahenädalase töövahetuse puhul vastavalt 62 euro võrra. Lisaks säilivad töötajatel kõik seni makstud lepingujärgsed lisatasud.»

Lisaks täpsustati uuendatud lepingus töö- ja ametirõivaste määrad ning laevaperede minimaalne koosseis, teatab laevafirma. Täiendava soodustusena võimaldab Tallink laevapereliikmetele kolm päeva tasustatavat puhkust lähedase inimese surma korral.

Tallink grupi personali-ja arendusdirektori kapten Vahur Ausmehe sõnul möödusid läbirääkimised konstruktiivselt, mis peegeldab töötajate ja tööandjate üksteisemõistmist.

«Tallinki Eesti lipu laevade töötajaskond suureneb 2017. aastal seoses suuremate laevadega nagu Baltic Queen, Silja Europa, Megastar ligi 140 inimese võrra, mis koos töötasu tõusuga teeb tööandja kulude kasvuks 11,2 protsenti ehk ligi 5,5 miljonit eurot, mis samas ei sisalda personalikulude kasvu staažitasude suurenemisest,» lisas Ausmees.

EMSA ühendab 2549 merel, sadamas ja valdkonnaga seotud ettevõtetes töötavat inimest, sealhulgas 1390 laevapere töötajat Tallinki laevadel.

Tallinki Eesti lipu all sõitvatel laevadel töötab üle 2300 laevapereliikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles