Piimapõud poelettidel: purunenud külmakeskus seiskas piimatootmise mitmeks päevaks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapõud
Piimapõud Foto: Lugeja foto

Eelmise nädala kolmapäeval Valio Laeva Meierei külmakeskuses toimunud avarii tõttu tekkis tootmisesse auk, mis kestis laupäeva õhtuni. Piimade defitsiiti oli ka poodides märgata.

Rimi Eesti kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul sai ka osas Rimi keti poodides nädalavahetusel piim otsa. «Tegemist oli Valio tootmisrikkega, mille tõttu jäi meie teada ka teistele kettidele piim tarnimata,» selgitas Bats. «Rikkest saime teada reedel ning seejärel hakkasime kohe alternatiivseid tooteid tellima aga paratamatult tekkis auk, mil piima polnud paljudes kauplustes piisavalt pakkuda. Tänaseks peaks olema olukord taas lahenenud.»

Valio Eesti tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul toimus möödunud kolmapäeva õhtul Valio Laeva Meierei külmakeskuses avarii, kus läks katki külmakeskus, mille tagajärjel peatus töö kogu tehases. «Tootmisseisak kestis kuni laupäeva õhtuni, täpselt nii kaua võttis purunenud seadme vahetus,» sõnas Solovjov ja lisas, et  alates laupäeva õhtust töötab külmakeskus taas täisvõimsusel ning letid peaks üsna pea uue kaubaga täituma hakkama.

Valio Laeva meiereis toodetakse kõiki Alma ja Gefiluse brändi all müüdavaid värskepiimatooteid - piimad, keefirid, hapupiimad, jogurtid, kohupiimad, kodujuustud ja koored. «Seega oli värskepiimatoodete tootmine rikkeperioodil täismahus seiskunud,» nentis tegevjuht ja lisas, et rike jättis siiski puutumata Valio juustud ja võitooteid, mida toodetakse Võru juustutööstuses.

«Kui suured kogused täpselt tootmata jäid, seda lööme alles kokku,» sõnas Solovjov.

«Täname kõiki partnereid, kes kiirelt tegutsesid ning aitasid külmakeskuse taas tööle saada. Samuti kõiki kauplusi ja edasimüüjaid sõbraliku ja mõistva suhtumise eest,» tänas Solovjov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles