Ilutulestiku müügis tuvastati mitmeid rikkumisi

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Margus Ansu

2016. aasta lõpus viis Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) läbi laiaulatusliku pürotehniliste toodete turujärelevalvekampaania eesmärgiga kontrollida müüjate ja pürotehniliste toodete nõuetele vastavust.

Kokku kontrolliti 34 ajutist müügipunkti ja turgu üle Eesti ning muuhulgas tuvastati kolm suuremat rikkumist - kahes kohas müüdi jaekaubanduses keelatud pauguteid ilma vastava tegevusloata ja ühes kohas oli müügil suur kogus pürotehnilisi tooteid, millel puudus nõuetekohane eestikeelne informatsioon. Kontrollide tulemusena alustas TJA viis väärteomenetlust seoses pürotehniliste toodete käitlemise (võõrandamise, hoidmise) ja toodete nõuetele vastavuse rikkumistega.

Möödunud aastal laekus TJA-le varasemast rohkem kaebusi erinevates internetikeskkondades, peamiselt Facebookis, müüdavate pürotehniliste toodete kohta. Enamik müügikuulutusi eemaldati peale seda, kui TJA oli sellele tähelepanu juhtinud. Kahe füüsilise isiku suhtes alustati väärteomenetlust seoses pürotehniliste toodete, sealhulgas paugutite müümisega ilma tegevusloata.

Lisaks tuvastati, et Eestis pikka aega pürotehniliste toodetega tegelev ettevõtja ladustas suures koguses tooteid selleks nõutavat luba mitte omavas kohas. TJA kohustas ettevõtet viima tooted lõhkematerjali lattu, kus on nende hoidmiseks luba ja sobivad tingimused.

TJA tuletab meelde, et ohutuse tagamiseks on kehtestatud nõuded nii pürotehniliste toodete müügiga tegelevatele ettevõtetele, müügikohtadele kui ka toodetele. Pürotehnilisi tooteid võib osta ainult selleks vastavat luba omavalt ettevõtjalt, mitte turult või suvaliselt isikult tänavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles