Tulude deklareerimine muutub märksa enamal kui 50 000 inimesel (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudele inimestele muutub pärast seda aastat tulude deklareerimine märksa keerukamaks.
Paljudele inimestele muutub pärast seda aastat tulude deklareerimine märksa keerukamaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui sel aastal saab veel südamerahuga esitada tulumaksudeklaratsioone vana korra järgi, siis 2018. aastal peavad tööandjad ja alates 2019. aastast töötajad ise arvestama muutunud nõudmistega. Ka tuleb silmas pidada, et inimesi, kes peavad hakkama tulumaksu juurde maksma, on märksa rohkem kui esialgu välja öeldud 50 000.

Seni välja käidud 50 000 inimese puhul, kes peavad pärast astmelise tulumaksu kehtestamist hakkama tulumaksu peale maksma, toonitab Evelyn Liivamägi, et siin on arvestatud vaid nendega, kes saavad töötasu mitme tööandja käest. Tegelik inimeste arv, keda maksumuudatused mõjutama hakkavad, on tema sõnul kindlasti suurem.

«Maksuvaba tulu ümberarvestamise toovad kaasa ka sama tööandja käest saadud preemia, üüritulu, vara võõrandamisest saadud kasu, dividendid, välismaalt teenitud tulu, intressitulu ning muu tulu, nagu näiteks jagamismajanduse platvormide kaudu teenitud tulu, jne,» loetles maksu- ja tolliameti esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles