Ka aianduskeskus Hortes tähistab naistepäeva orhideede väljapanekuga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Botaanikaaia eeskuju märkida naistepäeva orhideede väljapaneku ja müügiga järgib ka aianduskeskus Hortes. Ühtekokku lubab pood vaatajatele näidata 200 erilist käpalist 25-st liigist.

Hortese tootejuht Lea Mäss julgustas ka neid inimesi, kel pole plaani lilli koju kaasa osta, orhideesid imetlema tulema. «Vahetult enne naistepäeva saabus meile väga haruldaste orhideede kollektsioon, mille seas on nii erilisi liike, mida varem Eestis pole saada olnud,» reklaamis ta.

Tallinna Botaanikaaia troopiliste taimede osakonna juhataja Eevi Siibaku kinnitusel leidub Hortese valikus tõepoolest väga haruldasi ning ainulaadseid orhideesid, mida seni on vaid Tallinna Botaanikaaias nähtud.

«Usun, et erilist huvi pakuvad haruldased lilled eelkõige kollektsionääridele, kes hindavad orhideede puhul rariteetsust ja raskesti kättesaadavust,» märkis ta.  «Kui tavaliselt peetakse oluliseks suurt ja selget õit, siis kollektsionääride hulgas võib rariteetne pisike kribu õis esile kutsuda tohutu vaimustuse.»

Siibak, kes on raamatu «Orhideeraamat algajale» autor, rõhutas, et paljud haruldastest orhideedest on ka suhteliselt kapriissed kasvutingimuste osas, vajades eri aastaaegadel erinevat hoolt ning seetõttu ei sobi need igasse kodusse. «Mõni taim vajab kasvamiseks suurt õhuniiskust, mõnele on vajalik jahedam temperatuur ja vari, kuid on ka liike, mis saavad ilusti hakkama ka lihtsamates tingimustes,» teadis ta.

«Minu isiklik lemmik on Phalaenopsis cornu-cervi flava, millel on tore ja sarviline õisikuvars ning vajab kasvamiseks niiskemat õhku,» tõstis Siibak aianduskeskuse kollektsioonis esile oma favoriidi.

Samuti on orhideeeksperdi sõnul Angraecum didieri  kindlasti üks erilisemaid toalilli, mis on pärit Madagaskari niisketest igihaljastest metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles