Ikea ehitab poe Riia lähistele ning plaanib laieneda Tallinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA kauplus.
IKEA kauplus. Foto: SCANPIX

Ikea teatas täna uue kaupluse ehitamisest Riia lähistele ning selle valmimise järel ka Tallinnasse.

Ikea poe ehitus Riia lähistel Stopiņi piirkonnas algab selle aasta kevadel ja valmib pooleteise aastaga. Riia poe valmides on plaan ka Eestisse laieneda, ütles Ikea poodide operaatorfirma esindaja Sigurdur Palmason.

«Peale Lätis poe avamist me plaanime siseneda ka Eesti turule. Liiga vara on veel öelda, millal,» ütles ta, lisades, et pood avatakse Tallinnas.

Palmasoni sõnul avatakse Lätis tõenäoliselt vaid üks kauplus ning seal ei ole plaane rohkem poode avada.

Läti Ikea pood hakkab asuma kaheksa kilomeetri kaugusel Riia kesklinnast. Tegemist on tavalise Ikea poega, millel on parkla enam kui 1000 sõiduki jaoks. Ikea poe pinnaks plaanitakse 34 500 ruutmeetrit ning see ehitatakse kümne hektari suurusele maatükile.

Palmasoni väitel saab Riia pood olema praegusest Vilniuses asuvast poest veidi suurem, kuid kaubavalik jääb samaks. Poes saab olema ka lasteala, mis hõlmab endas imikuhooldusruume, mänguplatse ja parkimisvõimalusi peredele.

Ikea poes jagub tööd ligi 400 inimesele ning töötajaid hakatakse otsima juba mõne kuu pärast. Poe ehitusel saab tööd ligi 300 ehitajat.

Esimene ja seni ainus Ikea pood Balti riikides avati 2013. aastal Vilniuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles