Põhjanaabrid on hädas puu- ja juurviljade vähesusega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljade hind on tõusuteel.
Köögiviljade hind on tõusuteel. Foto: Ekaterina Fedotova / Panther Media /Scanpix

Jahe ilm ja kehv saagikus Hispaanias on häirinud värskete puu- ja juurviljade tarnet Soome ning toonud kaasa hinnatõusu, vahendab Yle Turun Sanomate kaudu.

Hulgimüüjatel on raskusi värskete viljade tarnimisega, eriti palju probleeme on lehtsalati, spargelkapsa ja lillkapsaga, kuid ka punase paprika, tomati ja kurgiga.

Fazerile kuuluv Amica restoranikett on andnud kokkadele juhised kasutada toidu valmistamisel rohkem kodumaiseid köögivilju, näiteks kapsast ja sibulat. Põhjuseks nimelt välismaiste viljade vähene kättesaadavus ning kõrge hind.

Puu- ja juurviljade hulgimüüja Satotukku tegevjuht Tomi Hakkarainen ütles, et imporditud köögiviljade hinnatõus kevadel suure tõenäosusega jätkub, kuna külm ilm ei lase uusi taimi istutada. See võib konkurentsis püsimiseks lakke ajada ka kohalike kaupade hinnad.

Ta märkis, et mõni kiirtoidukett on hakanud burgeritesse lisatavat lehtsalatit sisse ostma hoopis USAst või Suurbritanniast, kuigi Soomes kasvatatakse seda samuti võrdlemisi palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles