Eile selgus aasta nobenäpp

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsevõistlus Nobenäpp 2011.
Kutsevõistlus Nobenäpp 2011. Foto: Sihtasutus Innove

Narva Kutseõppekeskuses toimus eile üleriigiline õmblejate kutsemeistrivõistlus Nobenäpp 2011, kus võitjaks kuulutati Silja Sopp Tartust.

Teise koha saavutas Jekaterina Timošina ning pronksi vääriline oli Triin Andrespuk. Võitja Silja Sopp ütles, et on nobenäpu tiitlit püüdnud ka varem

«Ma olen väga üllatunud, et selle võistluse võitsin. Olen käinud samal võistlusel kolm korda, kuid ükski kord pole medalit tulnud. Oma kooli võistlused olen korra võitnud. Mulle väga meeldib õmmelda,» rääkis Sopp, kelle käe all valminud püksid said valmis täpselt siis, kui võistlusaeg lõppes.

Sopp sai auhinnaks uue õmblusmasina ja esimese tööna lubas ta ette võtta kooli lõpukleidi õmblemise.

Aasta nobenäpp on juba traditsiooniline kutsevõistlus, kus osalevad Eesti kutseõppeasutuste õppurid. Tänavu võistles üheksa neidu.

Võistlusülesanne koosnes teoreetilisest ja praktilisest osast. Teoreetilises osas oli 45 küsimust, mis hõlmasid eritehnoloogiat, materjaliõpetust ja seadmete tundmist. Praktilises osas tuli võistlejatel kahe tunniga õmmelda valmis püksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles