Nipid, mis aitavad külmaga raha säästa (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad võivad teatud asjade nimel ekstreemselt säästma hakata, hoides kokku kasvõi küttekuludelt.
Eakad võivad teatud asjade nimel ekstreemselt säästma hakata, hoides kokku kasvõi küttekuludelt. Foto: Panther Media/Scanpix

Ilmad lähevad külmemaks ja küttearved lähevad suuremaks. Selleks et mitte õhku kütta, lasi Today.com sisekujundajal Amy Matthewsil järjestada mõned nipid, mis aitaks kodu soojas hoida ja ka raha säästa.

Täida akende ja uste õhuvahed. «Juba see aitab säästa raha,» sõnas Matthews. «Samuti pole selleks vaja erilisi oskusi, pea kõik suudavad seda teha.»

Lülita kodust väljudes kliimaseade välja. Üks lisaliigutus kodust lahkudes aitab säästa hulga raha.

Sea oma laeventilaator päripäeva pöörlema. Suvel on hea, kui laeventilaator pöörleb vastupäeva, sest see tekitab mõnusa briisi, mis jahutab. Talvel tuleks laeventilaator seada aga kellaosuti liikumise suunas, et see keerutaks üles kerkinud sooja õhu allapoole.

Võta lühemaid dušše. Kuigi pikk ja kuum dušš on külmal ajal väga mõnus, on see ka üsna kulukas.

Lase oma kodu soojuskaameraga üle vaadata, et teada saada, kus on kõige suuremad õhulekked. Kvalifitseeritud ekspert võib küll kallis olla, kuid kui tema nõu kuulda võtta, aitab see pikas perspektiivis hulga raha kokku hoida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles