Paroolikaardiga saab tulevikus teha vaid pisimakseid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paroolikaart.
Paroolikaart. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Vähem kui aasta pärast jõustuv eurodirektiiv lubab paroolikaardiga teha vaid pisimakseid ning enamik kliente peab valima uuema tuvastusvahendi.

Paroolikaartide kasutus siiski päris keelu alla ei lähe, kuid ilmselt pannakse paika teatud piirmäärad, millest väiksemate summade puhul võib nende abil endiselt makseid teha, kirjutab ERR uudisteportaal.

«Pigem saavad need olema pisimaksed ja nende piirmäärade sees jääb pankade enda otsustada, kas ja kui palju nad lubavad paroolikaartidega makseid teha,» ütles rahandusministeeriumi finantsturgude poliitika osakonna jurist Kaarel Eller.

«Viimane tööversioon, mida mina olen kuulnud, oli see, et üksikute maksete puhul üle kümneeurosed maksed peaksid olema kinnitatud tugeva autentimisvahendiga ja väikesed maksed kogusummas, mis ületavad sadat eurot,» selgitas Swedbanki digitaalsete teenuste osakonna juhataja Agnes Oidsalu.

Ta lisas, et neile teadaolevalt tuleb tulevikus oma konto nägemiseks klientidel vähemalt kord kuus logida sisse tugeva ehk turvaliseks loetud autentimisvahendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles