Tulu on deklareerinud juba ligi 75 000 inimest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioon.
Tuludeklaratsioon. Foto: SANDER ILVEST/

Maksu- ja tolliameti andmeil oli täna kella 8.35 seisuga oma tulu deklareerinud 74 628 inimest. Tagastamisele kuulub 15,5 miljonit eurot ja juurde maksmisele 237 780 eurot.

Tänavu tuleb deklareerimisel meeles pidada, et enam ei ole võimalik maha arvata mootorratta ja -sõiduki (A- ja B-kategooria) juhilubade koolituskulusid.

Samuti ei saa 2016. aasta 1. jaanuari seisuga maha arvata 18-aastaste ja vanemate inimeste huvihariduse kulusid. See tähendab ka seda, et sellist koolitusteenust pakkuvad ettevõtted seda infot inimese eeltäidetud deklaratsioonil enam ei esita.

Teine oluline muudatus puudutab üüritulude deklareerimist. Kui siiani maksustati tulumaksuga kogu üürileandja deklareeritud üüritulu, siis nüüd maksustatakse eluruumi välja üürimisest saadud tulust 80 protsenti.

Tuludeklaratsioon tuleb esitada kõigil neil, kes soovivad taotleda tänavu esmakordselt makstavat madalapalgaliste töötajate toetust. See võib puudutada ka neid möödunud aasta jooksul vähemalt kuus kuud täiskohaga töötanud ja alla 7817 euro tulu saanud inimesi, kes tavaliselt tuludeklaratsiooni esitama ei ole pidanud.

«Madalapalgalise tagasimakse saamise eelduseks on tuludeklaratsiooni esitamine ja seejärel saab see inimene, kellel tagasimakseks õigus, teha taotluse e-maksuametis/e-tollis,» selgitas MTA pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Maksu- ja tolliamet teeb madalapalgaliste tagasimakse 2016. aasta tulude põhjal neile, kes tingimused täidavad. Neid peaks olema ligi 100 000 täiskasvanut, kelle aastatulu oli alla 7817 euro ehk kuni 651 eurot kuu kohta ja kes mullu töötasid täistööajaga vähemalt kuus kuud.

E-maksuametis/e-tollis deklaratsiooni esitanud inimestele, kelle andmed ei vaja täiendavat kontrolli, hakatakse enammakstud tulumaksu tagastama alates 28. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles