Vanametalli hinnad on tõusuteel

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall.
Vanametall. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui jaanuaris olid musta vanametalli hinnad pigem madalad, siis kuu ajaga on need teinud tubli tõusu. Viimati tõusis tonni hind eile ja ulatub nüüd sõltuvalt kokkuostust 140–145 euroni.

Orissaares ja Kuressaares tegutseva Vanametalli Kokkuost OÜ juhataja Jaanika Roosman tõdes, et sellel aastal on rauajumal tõesti nende poolt olnud. «Esiteks soosib meie tööd pehme talv ja ega hinnagi üle nuriseda saa,» tunnistas ta Saarte Häälele.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on mustametalli hinnad tema sõnul umbes kaks korda kõrgemad. Vanametalli Kokkuost OÜ pakkus eile Saaremaal kõrgeimat hinda, hinnad varieerusid tonni musta vanametalli eest 110 eurost kuni 145 euroni.

Sikassaare Vanametallis korrigeeriti hindu viimati eile ning uued hinnad jäid musta vanametalli eest 105–140 euro vahele. Ettevõtte juhatuse liikme Herki Saia sõnul on see väga hea hind.

«Vahepeal hinnad küll langesid jubedalt ja jaanuari lõpul oli langus üsna järsk, aga nüüd nad õnneks tõusevad,» märkis Sai.

Kui üleeile oli maksimaalne tonnihind Sikassaare Vanametallis veel 130 eurot, siis eile hommikul ilutses hinnakirjas 140 eurot. «Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on hinnad kindlasti paremad,» kinnitas Sai.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles