Selgusid parimad disainkingitused

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Disainipäeval, 23.veebruaril kuulutati välja konkursi «Sellist kinki ma tahaksin» võitjad.

Eesti Disainerite Liit koostöös Kultuuriministeeriumiga viis läbi 3000 euro suuruse auhinnafondiga konkursi «Sellist kinki ma tahaksin», kuhu laekus 41 tööd. 

Konkurss «Sellist kinki ma tahaksin» kutsus professionaale looma inimeste vajadusest lähtuvaid stiilseid ja kõrge esteetilise väärtusega keskkonnasõbralikke väiketooteid, mis võiksid kuuluda igapäevaellu, mis oleks uudse vormiga, heast materjalist ja millel oleks ka kasutamisväärtus. 

Žürii liige Villu Veski sõnul pidi hea võidutöö nagu pop-muusika kõnetama kahe minutiga, sest kellelgi pole aega lugeda pikki selgitavaid tekste. Žüriisse kuulnud Ivo Nikkolo sõnul oli võidutöö «Velkuri» idee fantastiline, kuid vajaks siiski veel viimistlemist.

Lisaks eelpool nimetatud Veskile ja Nikkolole kuulusd žüriisse Veronika Valk, Hugo Mitt, Helena Koop, Kirke Tatar ja  Anneli Ohvril.

Ideekonkurssi «Sellist kinki ma tahaksin» ajendas korraldama asjaolu, et Eestis on vaatamata loovettevõtete puhangule ikka veel liiga väike valik modernseid meeneid, mida ihkaks noor ja vana, mees või naine ning mida oleks uhke kinkida väliskülalistele. Napib originaalseid väiketooteid ja kingitusi, mis täidaksid tühimiku vajalike ja elule vürtsi lisavate esemete osas ja mis rõõmustaksid nii kingiideede näljas vaevlevaid kohalikke, reisimeeneid valivaid turiste kui ka organisatsioone, kes tahavad oma partneritele head eestimaist disaini kinkida.

  • VELKUR - I auhind

Autor(id): Mihkel Mäll, Mihkel-Emil Mikk

  • SEEn - II auhind

Autor(id): Kairi Sirendi

  • Arhitekstuurid - III auhind

Autor(id): Sille Pihlak

  • Süsi-Must-Valge - EDM eripreemia

Autor(id): Angela Orgusaar

  • VELKUR - rahvahääletuse võitja Solarises

Autor(id): Mihkel Mäll, Mihkel-Emil Mikk

  • Kadakas betoonis - Facebooki hääletuse võitja

Autor(id): Karin Tõnisberg, Villem Tõnisberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles