Välisministeerium soovitab Jaapani kirdeosast lahkuda

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsunamist laastatud Minamisanriku linn Jaapani kirdeosas.
Tsunamist laastatud Minamisanriku linn Jaapani kirdeosas. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab Eesti kodanikel Jaapani kirdeosast lahkuda, et vältida radiatsiooniga kokkupuutumise tervistkahjustavaid mõjusid.

Tokyost 250 kilomeetrit kirdes asuvas Fukushima tuumaelektrijaamas on toimunud mitu plahvatust, mis on suurendanud piirkonna radiatsioonitaset.

«Soovitame pidevalt jälgida kohalike ametivõimude poolt antavat teavet ohutaseme kohta ja järgida nende soovitusi turvalise käitumise osas,» seisab välisministeeriumi teates.

Jaapani välisministeeriumi juhised Fukushima tuumajaama vahetus läheduses viibijatele leiab siit.

Konsulaarabi vajavatel Eesti kodanikel palub välisministeerium võtta ühendust Eesti saatkonnaga Tokyos telefonil +813 541 27 281 või e-kirjaga Embassy.Tokyo@mfa.ee või välisministeeriumi konsulaarosakonnaga ööpäevaringsel telefonil +372 53 01 9999.

Ühtlasi palutakse eeltoodud numbril välisministeeriumit teavitada Jaapanis viibivatest Eesti kodanikest, kellel pole saatkonnaga kontakti olnud.

Välisministeeriumi andmetel viibib Jaapanis praegu umbes 80 Eesti kodanikku. Jaapanist lahkumise asjus pole välisministeeriumilt ega saatkonnalt siiani keegi abi palunud. Jaapanis elavad eestlased on saatkonnaga tihedas kontaktis, kinnitati välisministeeriumi pressitalitusest.

Jaapani kirdeosa raputas reedel, 11. märtsil 9-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine ning tõi kaasa suurel hulgal purustusi ja kahjustusi. Järeltõuked jätkuvad mitmetes piirkondades, sealhulgas Tokyos.

Märkimisväärseid kahjustusi on saanud infrastruktuur ning esinevad probleemid elektrivarustusega. «Seetõttu soovitame tungivalt vältida Jaapanisse reisimist,» lisas ministeerium.

Välisministeerium jälgib olukorda Jaapanis ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles