Lõuna-Eesti televaatajatel on lootust paremale telepildile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See vana televiisor asub Türil Eesti Ringhäälingumuuseumis.
See vana televiisor asub Türil Eesti Ringhäälingumuuseumis. Foto: Ove Maidla

Aprillis võtab Eestis telesaateid edastav AS Levira Lõuna-Eestis pildiedastusel kasutusele senisest madalamad sagedused, et parandada telepilti eelkõige maal elavate inimeste kodudes. Vaatajad ise peavad kanalite nägemiseks oma digiboksid või telerid ümber häälestama.


«Televaatajad peavad tegema oma digiboksis või digiteleris uue kanaliotsingu. Vastuvõtuantennide suunda või polaarsust muuta ei ole vaja,» kinnitas Levira võrguteenuste divisjoni direktor Tiit Tamm.

Tema sõnul on Valgjärve piirkonna üleminek uuele dm-kanalile vajalik signaali levitiku parandamiseks. «Looduslike takistuste (mets, kuppelmaastik jne.) tingimustes levivad kõige paremini just madalamad sagedused.»

Koostöös Eesti suurima kaabel-TV firma Starmaniga plaaniti esmalt uuele sagedusele üle minna 23. märtsil, kuid väiksemaid antennisüsteeme hooldavate ettevõtete palvel otsustati üleminekut edasi lükata. Uuele kanalile minnakse üle 13-14.aprilli vahelisel ööl, orienteeruvalt kella 2 ja 4 vahel.

Alates 14. aprilli hommikust töötavad kõik Valgjärve sageduspiirkonna ETV, ETV2, Kanal2 ja TV3 programme edastavad saatjad (Valgjärve, Tartu, Viljandi, Valga, Haanja, Ähijärve, Ruusmäe, Vastseliina ja Kallaste) praeguse 40. kanali asemel uuel, 23. kanalil (490MHz).

Pärast üleminekut uuele, 23. kanalile saab Valgjärve saatepiirkond kasutusele parima, Lõuna-Eesti jaoks madalaima võimalikest dm-ala saatesagedustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles