Viis nutikat nippi kohvipaksu taaskasutamiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvipaks sobib nii ilutoiminguteks kui kahjuritõrjeks.
Kohvipaks sobib nii ilutoiminguteks kui kahjuritõrjeks. Foto: panthermedia.net / Lev Dolgachov / Scanpix

Sageli viskame kohvipaksu minema ega tule selle pealegi, et selle kasutamiseks on teisigi võimalusi. Üks kummalisimaid on näiteks kohvipaksu kasutamine koera kirbutõrjes.

Business Insider pani kirja viis võimalust, kuidas saad kohvipaksule veel nutikalt kasutust anda.

Kohvipaks taimeväetisena. Kohvipaksus leidub ohtralt lämmastikku ja kaaliumi, mis teeb taimemulla palju viljakamaks. Seega võib julgelt kohvipaksu visata toataime potti.

Kohvipaks neelab ebameeldivaid toidulõhnu. Vahel tekib külmkappi ebameeldiv lõhn. Sellele saad aga lahenduse, kui jätad topsikese kohvipaksuga külmkappi mõneks ajaks seisma – kohvipaks imab halva lõhna endasse.

Kohvipaks kahjuritõrjena. Nälkjad, teod ja teisedki tüütud kahjurid ei talu kohvi happelisust ning hoiavad sellest eemale. Seega võib aegajalt kohvipaksu kallata mõne taime, näiteks vaarikapeenra juurde, et kahjurid neile niivõrd ligi ei tikuks.

Koera kirbutõrje. Kohvipaks tõrjub kirpe samamoodi nagu teisigi putukaid ja kahjureid. Kui teed koerale kirbutõrjet, võid kohvipaksu segada koerašampooni hulka ja seda tõhusamaks muuta.

Kehakoorija. Kohvi teralistel osakestel on nahka kooriv mõju, mistõttu võid keha kohvipaksuga hõõruda ja surnud naharakkudest vabaneda. Keha koorimine võib olla kohvipaksu kõige rohkem tuntum lisakasutusviis, ent ometi tehakse seda harva ning soetatakse koju kalleid tooteid, mis ei pruugi sugugi paremini mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles