Eestis koguvad populaarsust minikorterid (1)

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-ruutmeetrine stuudiokorter Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval.
18-ruutmeetrine stuudiokorter Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval. Foto: KV.EE

Välismaal, eelkõige Ameerikas, on pisikesed majad ja korterid olnud juba mõnda aega tõeline trend. Viimasel ajal on aga minikodude rajamine meilgi hoo sisse saanud.

Peale väikeste moodulmajade ehitatakse üha rohkem ka pisikesi ja kompaktseid stuudiokortereid.

Näiteks valmis Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval alles hiljuti 24 stuudiokorterit, mis on vaid 15–20 ruutmeetri suurused. Kompaktselt kujundatud korterites on olemas kõik elus eluks vajalik: pesuruum, voodi, pisike kööginurk, kapp ja riidestange. Kuivati ja pesumasina kasutamiseks on majas eraldi pesuruum.

Märtsis valmib Tallinnas Türi tänaval veel 31 pisikest stuudiokorterit. Väikseimad neist on vaid 10,8 ruutmeetri suurused, suurim 24,8-ruutmeetrine. Põhjamaise sisekujundusega korterid muudab eriliseks veel see, et mõeldud on need inimestele, kes soovivad hakata kortereid välja üürides tulu teenima.

Ostjaga sõlmitakse operaatorleping. See tähendab, et korterit haldab firma, kes sisustab korteri, otsib üürniku ja vastutab selle eest, et üüritulu iga kuu korteri omaniku pangakontole laekuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles