Kiirabiautojuhid küsivad palgatõusu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Sille Annuk

Homme alustab transpordi ametiühing ettevalmistusi läbirääkimisteks Eesti kiirabiautojuhtide palkade tõstmise ja pensionisüsteemi muutmise eesmärgil.


Homme koguneb traspordi ametiühingu kiirabisektsioon, et koos kiirabiautojuhtide esindajatega kõikjalt Eestist panna paika palganõue ja strateegia selle saavutamiseks. Reaalsete läbirääkimisteni tööandjatega loodetakse jõuda hiljemalt aprilli alguses.

Praegu on Eesti kiirabiautojuhtide brutokuupalk keskmiselt 555 eurot ( 8700 krooni) ja see on püsinud muutumatuna viimased neli aastat.

Samas on kiiabiautojuhtide töö küllalt pingeline ja nad peavad selle saamiseks läbima kaks koolitust: operatiivsõiduki juhtimises ja parameediku oskustes.

Teise olulise teemana tuleb arutusele kiirabiautojuhtide pensioni küsimus. Täna on kiirabiautojuhtide pensioni aasta koefitsient 0,7, mis tähendab, et üks tööaasta läheb arvesse 0,7 eest.

Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on selline pensionisüsteem väikesepalgalistele kiirabijuhtidele solvav ja vajab ümbertegemist.

Kuna läbirääkimised alles algavad, ei osanud ametiühingujuht konkreetseid nõudmisi veel sõnastada, kuid mainis, et sooviks oleks Eesti keskmine palk ja praegusest mitu korda suurem pensioni aasta koefitsient. Raha selleks tuleks leida hiljemalt tuleva aasta riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles