Kuulus rasvakriitide tootja saadab ühe värvi pensionile

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crayola rasvakriidid.
Crayola rasvakriidid. Foto: RICHARD DREW/AP

Kuulus rasvakriiditootja Crayola lõpetab ühe populaarse värvi tootmise ja asendab selle uuega.

Crayola 24 rasvakriidi pakist kaob ära kollane Dandelioni ehk võilille värv. Ettevõte on värvi pensionile saatmise suurelt ette võtnud ning terve aprillikuu vältel sõidab USA suuremates linnades ringi Dandelioni auto, et inimesed saaksid temaga isiklikult hüvasti jätta.

Kollane Dandelioni rasvakriit.
Kollane Dandelioni rasvakriit. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Kuna Crayola rasvakriidipakki mahub 24 värvi, siis on ettevõttel plaanis pensionile läinud Dandelioni asemele tuua uus värv. Mis värv täpsemalt, seda pole tootja veel avalikustanud.

1885. aastal loodud ettevõte Binney & Smith Company keskendus esialgu autokummi- ja laudahoonete värvidele. 1902. aastal hakati valmistama ka rasvakriite, mis said nimeks Crayola rasvakriidid. Alates 1984. aastast kuulub Crayola Hallmark Cardsi ettevõttele.

1998. aastaks oli ettevõte välja tulnud 120 erinevat värvi rasvakriidiga. Pärast seda on lisandunud veel 50 värvi, kuid need on tulles vahetanud rasvakriidipakist välja mõne vana värvi.

Crayola sõnul on nende bränd tuntud üle 99 protsendi USA kodudes ja nende tooteid müüakse rohkem kui 80 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles