Kas ka Eesti McDonald’sis hakatakse värske lihaga burgereid pakkuma?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si eine McRoyal, USAs tuntud nime all Quater Pounder.
McDonald'si eine McRoyal, USAs tuntud nime all Quater Pounder. Foto: SCOTT OLSON/AFP

Kiirtoidukett McDonald’s teatas eelmise nädala neljapäeval, et hakkab oma burgerites kasutama külmutatud liha asemel värsket liha. Frantsiisi kasutajad kardavad, et muutus võib saada ettevõtte kirstunaelaks.

Esialgu hakatakse värske lihaga valmistatud burgereid kasutama siiski vaid USA kiirtoidukohtades. McDonald’s Baltikumi tegevdirektori Vladimir Janevski sõnul pidavat värske lihaga Quater Pounder burgerid (Baltikumis müüakse neid McRoyali nime all –toim) müügil olema kõikides USA kiirtoidukohtades 2018. aasta keskpaigaks.

«Iga Quarter Pounder'i pihv jõuab burgeri vahele otse grillilt ja seda asutakse valmistama hetkel, kui külastaja tellimuse esitab,» kommenteeris Janevski. «Ootame Eestis huviga infot USA algatuse kogemusest. Seni võivad meie külastajad olla kindlad, et Eesti restoranides pakutav veiseliha on jätkuvalt kõrgeima kvaliteediga – see ei muutu kunagi.»

Kriitikud kardavad, et värske liha kasutamine võib endaga kaasa tuua toidumürgistusi, sest värske liha läheb kiiremini halvaks. Toidumürgistused võivad aga omakorda viia klientuuri vähenemiseni ja sealt väheneks ka ettevõtte tulu.

Janevski sõnul ohtu ei ole. «Värske veiselihapihv serveeritakse otse grillilt, mis tähendab tavapärasest teistsugust ettevalmistusprotsessi,» sõnas mees. «Samuti osutusid testturgude külastajate hinnangud uuendusele äärmiselt positiivseks, millest sai alguse tarbija tagasiside põhjal käivitatud muudatus.»

Hesburgeri esindaja Ieva Salmela sõnul ei ole nende kiirtoiduketil sellist muutust plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles