Miks on linnu pesakast aiale kasulik?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnumaja.
Linnumaja. Foto: Erik Prozes

Kuna järjest rohkem inimesi armastab aias kasvatada pigem muru kui muid taimi ja hoida üleüldiselt aed võimalikult puhas võsast ja puudest, siis on lindudel raske leida häid pesakohti.

Linnumaja ei ole vajalik mitte ainult talvel lindudele söögikoht, vaid ka kevadel, kui linnud pesa punuda tahavad, vahendab The Telegraph.

Inimesed on teadaolevalt lindudele maju ehitanud juba Vana-Rooma ajast, tänapäeval paistab pesakastide komme olevat unarusse jäetud. Nimelt Suurbritannias on 1995–2014 aastani vähenenud pesakastide müük kuni 47 protsenti.

Kuna aga pesitsuspaiku jääb looduses järjest vähemaks, siis on pesakastid lindudele ellujäämiseks ülimalt olulise tähtsusega. Seal saab lind puhata, mune haududa ja linnupoegi kasvatada.

Lisaks sellele, et linnumaja aitab lindu, aitab lind ka aednikku. Aias, kus on probleem kahjuritega, aitavad linnud hoida kahjurite hulka tasakaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles