Vaata, milline näeb välja Helsingi liinile tulnud uus kiirlaev (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. aprillist hakkas Tallinna-Helsingi liinil sõitma Viking Line'i katamaraan FSTR. 18 aastat vana alus sai enne liinile minekut uue ilme ning tehti väiksemad korrastused.

BLRT Grupi laevatehases ülevaatusel käinud laev kaeti Viking Line'i tunnusvärvide valge ja punasega ning lisaks tehti korda laeva torustikud, ahtriramp ning õõtsesummuti, mis vähendab laeva õõtsumist lainetel.

Kiirkatamaraan FSTR-iga kestab sõit Tallinna ja Helsingi vahel üks tund ja 45 minutit, laev teenindab liini 10. aprillist 22. oktoobrini. FSTR on 91 meetrit pikk, 26 meetrit lai ning mahutab ligi 850 reisijat ja 120 sõiduautot.

Kevadel ja sügisel lisanduvad Viking XPRS-i tavapärasele neljale väljumisele ka FSTR-i neli kuni kuus väljumist. Juulis on Helsingi-Tallinna liinil kokku 12 väljumist päevas, kuna Helsingi-Stockholmi liini teenindavad laevad Gabriella ja Mariella teevad ka ühe edasi-tagasi reisi Tallinna.

Viimastel aastatel on Viking Line suvekuude suurema nõudluse teenindamiseks teinud sel perioodil lisaks tavapäraselt Tallinna-Helsingi liini teenindavale Viking XPRS-ile lisaväljumisi Helsingi-Stockholmi liini laevadega Gabriella ja Mariella.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles