Riik maksab inimestele tagasi pea 100 miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tulude deklareerimise esialgsed kokkuvõtted näitavad, et elektrooniliste deklaratsioonide arv kasvas 96,3 protsendini ning riik peab inimestele tagastama ligi 100 miljonit eurot.

Möödunud aasta eest esitas oma tuludeklaratsiooni üle 677 600 inimese ehk pea 5600 isikut rohkem kui eelmisel korral, teatas maksuamet. Tagastamisele kuulub 96,8 miljonit eurot ja juurdemaksmisele 29,5 miljonit eurot.

Sel aastal oli võimalik taotleda ka madalapalgaliste tulumaksutagastust. Taotluse esitas selleks 79 647 inimest, kellele kuulub esialgse seisuga tagastamisele 29 miljonit eurot, maksu- ja tolliamet alustab tagasikannetega maikuus.  

Hoolimata suuremast deklareerijate arvust vähenes paberil deklaratsioonide arv, mis kahanes 8000 võrra ehk 22 000 deklaratsioonini. See tõstab e-deklaratsioonide protsendi esialgsetel andmetel 96,3 protsendini.

Nutitelefoni abil deklareeris oma tulud üle 27 000 inimest ja ühe klikiga esitas deklaratsiooni 256 000 inimest ehk 42 protsenti kõigist tulu deklareerijatest.

Detailne ülevaade tulude deklareerimisest valmib mais. 

 Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul jääb paberil deklaratsioone ühe vähemaks, mis tasapisi ka elektrooniliste deklaratsioonide protsenti tõstab.

«Püüame pidevalt tulude elektroonilist deklareerimist mugavamaks muuta, lisades juurde eeltäidetud andmeid, viimasel paaril aastal on olnud võimalik tulusid ka nutivahendis deklareerida. Samuti on hästi vastu võetud vaid ühe klikiga tulu deklareerimine ehk inimene peab vaid nupuvajutusega kinnitama, et info deklaratsioonil on õige,» selgitas Udde. Uue e-maksuameti/et-tolli valmimisega aastal 2020 peaks aga ka tulude deklareerimine veelgi käepärasemaks muutuma.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles