Murelik lugeja: Keila-Joa rippsild on ohtlik

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila-Joa rippsild.
Keila-Joa rippsild. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

«Mind teeb murelikuks Keila-Joa rippsild. Kas tõesti on selline asi lubatud ja seadusega ning ohutusega kooskõlas, et rippsillal puuduvad käetoed ehk puudub võimalus silda ületades kuskilt kinni hoida?» tundis lugeja muret.

RMK külastuskorraldusosakonna Lääne-Eesti piirkonna külastuala juhi Daniel Juhhovi sõnul on rippsild seadusega kooskõlas ja kasutuskõlblik. «Võtame kindlasti arvesse Teie lugeja mure ning kaalume rippsillale täiendavate piirete paigaldamise vajalikkust ja võimalikkust,» kinnitab Juhhov.

«Keila-Joa pargi rippsilla puhul on tegemist muinsuskaitselise ehitismälestisega,» ütles ta. Rippsild rekonstrueeriti 2012-2013. Juhhovi sõnul koostati rekonstrueerimise tarvis mõisapargi korrastamiseks vajalikud muinsuskaitse eritingimused, millega anti ka väärtushinnangud mälestistele. Rippsilla kui mälestise eksperthinnang on järgnev: «Keila-Joa mõisa rippsild on ajastu stiilitüüpilise pargiväikevorm – eriti väärtuslik.» «Sellest hinnangust lähtuvalt otsustati rekonstrueerimisel jääda võimalikult silla esialgse kuju ja vormi juurde,» põhjendas Juhhov rippsilla rekonstruktsiooni.

Keila-Joa rippsildade rekonstrueerimisega alustati 26.11.2012 ja 07.08.2013 väljastati Keila valla poolt kasutusluba Keila-Joa pargirajatiste (rippsillad ja trepid) kasutuseks. «Kui küsite, kas sild on seadusega kooskõlas ja kasutuskõlblik, siis vastuseks on: jah, on küll,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles