Hääletama! Parima toiduaine konkursil valitakse rahva lemmikut

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune rahva lemmiktoode oli Vana Tallinna pulgajäätis.
Mullune rahva lemmiktoode oli Vana Tallinna pulgajäätis. Foto: Balbiino/Toiduliit

Eesti parima toiduaine konkursil käivitus rahvahääletus, kus 52 toiduaine seast selgitatakse välja tänavune rahva lemmiku tiitli võitja.

Parima toiduaine konkursi Facebooki lehel astuvad rahva lemmiku tiitli nimel võistlustulle tooted, mis on juba pälvinud oma kategooria hõbemärgi, aga ka kuldmärkidele kandideerivad joogid, piirkondlikul konkursil silma paistnud tooted ning muud toiduained, mida hindamiskomisjon on kõrgelt hinnanud.

Erinevalt varasematest aastatest on rahva lemmiku valimine täiesti avalik. «See tähendab, et toodete käekäik on reaalajas kogu hääletuse vältel jälgitav ning kõik Eesti toidu sõbrad saavad oma lemmikutele pidevalt kaasa elada ja hoogu anda,» rääkis toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp.

Rahva lemmiku hääletus läheb lukku 19. aprillil kell 12.00 ning siis kuulutatakse kohe välja ka tiitlivõitja. Potisepp lisas, et rahva lemmiku tiitel on toidutööstuste silmis sama ihaldusväärne kui ekspertkomisjoni tunnustus, sest toodete meeldimine tarbijateleon veelgi olulisem.

23. korda aset leidva parima toiduaine konkursi võidutoode pälvib Eesti parim toiduaine 2017 kuldmärgi 26. aprillil toimuval XI toiduainetööstuse aastakonverentsil.

2016. aastal sai rahva lemmikuks Balbiino Vana-Tallinna kohvi-koorejäätis likööriga tumedas Belgia šokolaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles