Masu suurendas õigusabikulude kindlustamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigusabikindlustus aitab inimest kohtus käimisel.
Õigusabikindlustus aitab inimest kohtus käimisel. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui muudes kindlustusvaldkondades tõi majanduslangus kaasa mahtude vähendamise, siis õigusabi kindlustati sellal varasemast enam.


Õigusabikulude kindlustusselts D.A.S. kasvatas eelmisel aastal oma kindlustusportfelli Eestis 2,3 korda 9,3 miljoni kroonini. Seltsile esitati mullu 355 kahjunõuet ning kliente nõustati õigusalastes küsimustes ligi 1200 korral.

Kindlustusseltsi juhatuse liige Maiko Kalvet rääkis, et kui muudes kindlustusvaldkondades tõi masu väikese viitega kaasa mahtude vähenemise, siis õigusabikulude kindlustusele mõjus majanduskriis hoopis positiivselt.

«Just kasvanud tööpuudus ja vähenenud sissetulekud sundisid inimesi mõtlema selle peale, et pole mõtet ise kergekäeliselt kinni maksta kellegi teise põhjustatud kahju,» selgitas Kalvet. Võrreldes kriisi algusega 2008. aastal suurenesid õigusabikulude kindlustuses kogutud kindlustusmaksed enam kui 10 korda.

Mullu andsid kindlustusjuhtumites põhitooni erinevad vaidlused reisipakettide, kahjukindlustushüvitiste, nii Eestis kui ka välismaal saadud liiklustrahvide ning muude lepinguliste suhete üle. Samuti on klientidel jätkuvalt palju vaidlusi tööandjatega.

D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja kohtuekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni. Eestis algavad õigusabikulude kindlustuse hinnad 5 eurost kuus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles