Uus trend: värvitu kohvijook, mis ei määri hambaid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Clear Coffee/Facebook

Viimaste aastate jooksul on kohvimaailmas laineid löönud näiteks beseekohv, espressotoonik ja külmpruulkohv. Nüüd on neile lisandunud läbipaistev kohv.

Slovakkidest vendade David ja Adam Nagy viimane saavutus ja uus moeröögatus on värvitu kohv ehk CLR CFF (Clear Coffee – läbipaistev kohv, toim.), vahendab Independent.

Sedalaadi kohvijook sai loodud just seepärast, et vältida suure kohvitarbimisega kaasnevat hammaste plekiliseks muutumist. Seega püüdsid vennad valmistada koheseks tarbimiseks mõeldud joogi, mis ergutaks samamoodi nagu kohv, kuid ei jätaks hammastele plekke.

CLR CFF veebilehel on kinnitatud, et kohvijook on valminud kõrgkvaliteedilistest Arabica kohviubadest ning seni ennenägematul meetodil. Värvitu kohvi valmistamiseks läks kokku aega kolm kuud ning tulemuseks oli värske ja aromaatse maitsega jook, mis on vaba säilitus- ja magusainetest. Kuidas jook aga valmib, pole lähemalt selgitatud.

Kohvile pole vaja lisada koort ega suhkrut, kuid samas on ühes 200-milliliitrises pudelis 100 milligrammi kofeiini. Kahe kohvipudeliga komplekt maksab ligi kuus eurot. Kuna kodulehel on märge, et tellimuste hulk on suur, siis on eeldatavaks tarneajaks märgitud kolm kuni neli nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles