Huvitav teada: mida tähendab paljudel toodetel leiduv Ⓤ-märge

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost/Business Insider

Ⓤ-märgistus toodetel tähendab, et tegu on sertifitseeritud koššeriga ehk toiduga, mis sobib ususeaduste kohaselt tarbimiseks juutidele.

Judaism keelab ühekorraga süüa liha- ja piimatoite, samuti ei sööda sealiha, mistõttu on selle tarbeks võetud toodetel kasutusse Ⓤ-märge, vahendab Business Insider. See leidub näiteks Nutella šokolaadikreemil ja Oreo küpsistel.

Lisaks on sageli koššeri-märgistuse kõrval kirjas veel üks täht, mis viitab, kas tegu on näiteks piima (D - dairy) või liha (M –meat) sisaldava tootega. Kui tootel on kirjas fraas «Pareve», tähendab see, et tegu pole piima ega liha sisaldava tootega. Ⓤ võib aga tootel kirjas olla erineva värvi ja kirjastiiliga.

Võib öelda, et keskeltläbi 40 protsenti suures toidupoes leiduvast toidukaubast on sertifitseeritud koššer. Samas pole üle 80 protsendi koššer-toidu ostjatest spetsiaalselt selle tarvitajad ega pruugi seda märgistust kunagi märganudki olla. Märgistusest võib samas abi olla neile, kes tahavad vältida näiteks piimatooteid, ent ei loe seda miskipärast tootekirjeldusest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles