Prügikasti kõrvale jäetud raamatukuhjadest sündis raamaturinglus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: SCANPIX

Ligi kuu aega on pealinnas Telliskivi loomelinnakus tegutsenud mittetulundusühing Raamaturinglus. Ettevõtmise eestvedaja sõnul andsid neile tegutsemiseks tõuke prügikastide juurest leitud raamatukuhjad.

Raamaturingluse eestvedaja on Rene Noni, kelle jutu järgi oli prügina maha jäetud raamatute kõrval teiseks tõukejõuks sõprade-tuttavate kurtmine, et kolides pole raamatuid kuhugi panna.

«Raamaturingi eesmärgiks on koguda inimestelt kokku raamatud, mis seisavad kasutult riiulil ja koguvad tolmu, selmet olla kasulikud õpilastele koolides ja tekitada noortes suuremat lugemishuvi,» sõnastas Noni Raamaturingluse sihi.

Raamaturingluse vabatahtlik, tööelus eesti keele ja kirjanduse õpetaja Epp Priimägi tõdes, et ilmselt ei loe paljud inimesed endale soetatud raamatuid mitmeid kordi.

«Raamatutest, eriti ilukirjandusest saadavat emotsiooni võib võrrelda teatri või kinoelamusega, ka hinnad on samast klassist. Kuid me ei ladusta oma teatriemotsioone aastateks riiulitele tolmu koguma, vaid säilitame neid enda sees,» märkis Priimägi.

Ta lisas veel, et raamatutele uue elu andmine võiks inimeste jaoks olla ka üks viis väljendada rohelisest mõtteviisi.

Raamaturinglus on oma lühikese tegutsemisaja jooksul lugemisvaraga aidanud näiteks Tallinna Tehnikakõrgkooli, Tsirguliina Keskkooli ja Lasila Põhikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles