Eestlased viskavad mobiilimaksetega nalja: iga päev tehakse viis makset selgitusega «eilse öö eest»

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida väiksem summa ülekantakse, seda humoorikam on selgitus.
Mida väiksem summa ülekantakse, seda humoorikam on selgitus. Foto: Mihkel Maripuu

Märtsikuu statistika näitab, et Swedbanki mobiilipangas tehti pea pool miljonit makset kogusummas 43 911 050 eurot.

Suurim mobiilipangas tehtud makse oli ligi 300 000 eurot. Kurioossemate makse selgitustena märkisid inimesed näiteks «eilse öö eest» – seda kirjutati kuu jooksul lausa 160 korral.

«Mobiilipank kogub pidevalt populaarsust. Võrreldes eelmise aastaga on maksete arv meie mobiilirakenduses suurenenud lausa 93 protsenti,» ütles Swedbanki digitaalsete teenuste juht Agnes Oidsalu. Tema sõnul kasvab ka suurtes summades tehtavate ülekannete hulk mobiilipangas – märtsis tehti äpi vahendusel neli makset, mis olid suuremad kui 100 000 eurot.

Üldiselt on näha, et mida väiksemad on summad, seda värvikamaid selgitusi kirjutatakse. Näiteks «osta midagi ilusat» (summaks üks sent), «Jeesus Kristus», «õlleraha abikaasalt».

Alates  viie eurostest maksetest lähevad selgitused juba konkreetsemaks ja üle 1000-euroste ülekannete juurde lisatakse väga täpsed selgitused. 5000 euro piiri ületavatest maksetest moodustavad enamuse laenude tagasimaksed, autode ostmised ja valuutavahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles