Populaarne džinn kutsutakse tagasi liigse alkoholisisalduse tõttu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombay Sapphire gin.
Bombay Sapphire gin. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Populaarne džinn Bombay Sapphire sattus Kanada turul ebameeldivasse olukorda, kui džinni tootev ettevõte teatas joogi tagasikutsumisest liigse alkoholisisalduse tõttu.

Nimelt, kui tavapäraselt sisaldab džinn 40 protsenti alkoholi, siis eksikombel Kanadas ringlusesse sattunud džinn sisaldas alkoholi pea poole rohkem – tervelt 77 protsenti, vahendab usatoday.com

Ettevõte saatis välja hoiatuse, kus soovitas tootekoodiga L16304 W ostnutel klientidel tungivalt mitte ostetud džinni tarbida. Poed pidid korjama joogi lettidelt.

Kanada toiduohutuse agentuur on lubanud asja uurida ning hoiatab, et selline uuring võib viia ka teiste toodete tagasikutsumiseni. Agentuuri sõnul ei ole siiani teatatud ühestki haigusest, mida saaks seostada kõrge alkoholisisaldusega džinniga.

Bombay Sapphire kuulub Bacardi Limited brändi alla, mis on Bermudas tegutsev sama nimega rummi tootev ettevõte. Selle brändi alla kuuluvad ühtlasi ka Grey Goose Vodka ja Dewar’si viski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles