Loe, kui palju raha tuleb välisriikides välja käia säästukohtingu eest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsa ja õlu kuuluvad soodsa ajaveetmise juurde.
Pitsa ja õlu kuuluvad soodsa ajaveetmise juurde. Foto: Panthermedia / Volodymyr Melnyk / scanpix

Kui lähiriikides Soomes, Rootsis ja Norras maksaks õhtusöök, kinopiletid ja taksosõit kahele üle saja euro, siis Eestis on võimalik hakkama saada poole soodsamalt.

Saksa suurpanga Deutsche Banki raportis «Mapping the world’s prices» koostati suur hinnavõrdlus selle kohta, kui palju läheb mujal riikides maksma õhtusöök kahele kohalikus pubis, paar õlut, kaks kinopiletit ning taksosõit koju. Sellest selgub, et kõige kulukamaks läheb isegi selline lihtne ajaveetmine Žürichi linnas Šveitsis, ent on väga kallis ka meie lähiriikides Rootsis, Soomes ja Norras.

Kui arvestada, et eine kahele võib Tallinna pubis maksma minna 20-25 eurot, sinna juurde juuaks kaks õlut hinnaga neli eurot, lisaks maksaks kaks kinopiletit reedel 15 eurot ning viimaks sõidetaks soodsa taksoga näiteks kesklinnast Mustamäele 6-7 euroga, jääks kogu kohtingu maksumus umbes 50 euro kanti. Selle summaga kuuluks Tallinn võrreldes teiste maailma riikidega pigem soodsamasse hinnaklassi.

Balti riike raportisse ei kaasatud; keskmised hinnad tabelis on ümber arvutatud algsetest USA dollaritest eurodeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles