Lihasõpradele on sellel aastal palju üllatusi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihavürst

AS Nõo Lihatööstusel on tänavu 25. juubeliaasta ning selle piduliku sündmuse puhul on Nõo Lihavürstil valminud spetsiaalne juubelitoodete sari paljude põnevate ning täiesti uute toodetega.  Loomulikult on suve tulekuga poelettidele jõudmas ka uued grilltooted.

Nõo Lihavürsti juubelisarja tooted on pidulikud ja erilised, see tähendab, et tooted on dekooritud erinevate maitsetega ning valmistatud spetsiaalsete eriretseptide järgi. Juubelisarja kuuluvad näiteks Vinnutatud tagasink, Rullpeekon dekooriga ja Parmesani-jalapeno keedusalaami. Muidugi on ka juubeliaasta puhul pakendid saanud uue ja uhke ilme. Poes leiab neid elegantse musta ja kuldse pakendi järgi.

Sel aastal on tulemas palju uusi gurmeehõnguliste retseptidega vorste, mis sisaldavad rohkem puhast liha, näiteks Lihane keeduvorst mozzarella ja jalapenoga ning Lihane keeduvorst kurgi ja sibulaga. Lisaks valmistab AS Nõo Lihatööstus nüüd täissuitsuvorste kana- ja kalkunilihast. Samuti on palju uusi täissuitsuvorste, kus juustuga pole kokku hoitud - Parmesani ja Emmentali juustuga täissuitsuvorstid. Uute toodete hulgas on ka palju salaamisid. Delikatessid on Juustu-pistaatsia keedusalaami, Juubeli keedusalaami oliividega ning Juubeli keedusalaami küpse tomatiga. Sinkide ja vorstide perfektsed viilud on saavutatud uue viilutusmasinaga.

Uue grillihooaja saabudes on Nõo Lihavürsti tootevalikusse lisandunud uusi šašlõkke, grillvorste ja steike, kuhu on lisatud juurde särtsu ja veidi ka eksootikat. Samuti on paljud grilltooted valminud linnulihast, mis on hea uudis figuurisõpradele, sest need tooted sisaldavad vähem rasva ja rohkem valku. Uued suveretseptid on näiteks Tomati-kana toorvorstid, Chorizo toorvorstid ja Sibula-tšilli kanašašlõkk. Lisaks on müüki tulnud ka ameerika- ja aasiapärased XXL grillsteigid, mis on eriti suured ja mahlased ning täidavad ka kõige näljasema grillisõbra kõhu. Paljud tooted on käsitsi lõigatud, mis tagab valmistoote suurepärase kvaliteedi. Šašlõki- ja grill-lihatükid on selle tulemusel ühesuurused ning grillisõber saab keskenduda kohe toote valmistamisele ega pea tegema täiendavat eeltööd.

Sel aastal on muudetud vanu retsepte ning uute koostamisel on jälgitud, et tooted oleksid tervislikumad. Kasutatakse palju puhtaid ürte ja maitsetaimi ning palju meresoola, mis on tervisele kasulikum kui tavaline sool. Eriti on võetud luubi alla maitsetugevdaja E621 (naatriumglutamaat), mille kasutamist üha enam vähendatakse. Paljud uued tooted on täiesti E621-vabad, samuti laktoosi- ja gluteenivabad.

Kokku toob AS Nõo Lihatööstus poelettidele sel aastal 30 täiesti uut lihatoodet:

1. Hirvelihapallid toorjuustuga
2. Šašlõki toorvorstid
3. Kanaliha toorvorstid 
4. Tomati-kana toorvorstid
5. Chorizo toorvorstid
6. BBQ toorvorstid
7. Juubeli grillvorstid
8. Ameerika XXL grillsteigid
9. Aasia XXL grillsteigid
10. Sibula-tšilli kanašašlõkk
11. Juubeli kanašašlõkk
12. Vinnutatud tagasink
13. Seafilee dekooriga
14. Veisesink dekooriga
15. Rullpeekon dekooriga
16. Lihane keeduvorst mozzarella ja jalapenoga
17. Lihane keeduvorst kurgi ja sibulaga
18. Emmentaliga täissuitsuvorst
19. Broileri täissuitsuvorst
20. Kalkuni täissuitsuvorst
21. Parmesani täissuitsuvorst
22. Juustune poolsuitsuvorst
23. Küüslaugune poolsuitsuvorst
24. Juustu-pistaatsia keedusalaami
25. Parmesani-jalapeno keedusalaami 
26. Juubeli keedusalaami oliividega
27. Juubeli keedusalaami küpse tomatiga
28. Taine sealihasnäkk
29. Metsik lihasnäkk
30. Greek snack with Feta cheese

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles