Maxima: jaekette ootab ees karm aasta (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus
Maxima kauplus Foto: Lukas Balandis/Scanpix Baltic

See aasta võib tulla jaekaubanduses veelgi karmim, teatas Maxima, kelle eelmise aasta käive jäi pea viis korda allapoole ootusi.

Äripäev kirjutas eile, et Maxima Eesti käibekasv jäi eelmisel aastal ligi viis korda madalamaks kui eelmisel aastal loodeti, kasvades vaid 1,1 protsenti, vahendab leht.

Küll aga ütles Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets hiljem oma vastulauses, et Maxima jaeketi käive kasvas mõõdukalt ja tulemusega rahule jääda. «Peame arvestama, et erinevalt teistest jaekauplejatest meie eelmisel aastal uute kaupluste näol sisuliselt ei laienenud, vaid investeerisime olemasolevate pindade uuendamisse ning avasime vaid ühe uue kaupluse,» märkis jaeketi pressiesindaja. 

Ta lisas, et tänavu mõjutab makromajanduslik käekäik jaekaubandusturgu tervikuna veelgi enam, kuna märgatavalt on kiirenenud inflatsioon ja sellega seoses tekkinud ka tuntav hinnasurve, mis omakorda vähendab tarbimist.

«Samas mõjutab juba aastaid ning nüüd iga päevaga üha valusamalt jaekauplejaid tööjõukulude kasvu ja tööjõu puudusega seonduv. Seda kõike olukorras, kus kaubandussektoris on püsiv vajadus täiendavate töökäte järele,» rääkis Ljubobratets.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles