Mida peale hakata hapukurgivedelikuga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapukurk ja teised hapendatud toidud aitavad seedetraktis võimule head bakterid, mis on kehakaalu kontrolli all hoidmiseks väga tähtsad.
Hapukurk ja teised hapendatud toidud aitavad seedetraktis võimule head bakterid, mis on kehakaalu kontrolli all hoidmiseks väga tähtsad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui hapukurgid on söödud, siis pole neist allesjäänud vedelik tegelikult nii tarbetu kui tundub. Toiduportaal TastingTable jagab viit mõtet, kuidas vedelikku ära kasutada.

Kasuta salatikastmena. Lisaks sidrunimahlale ja oliiviõlile võid hapukat kurgivedelikku kasutada toorsalati lisandina. Alusta väikse koguse lisamisega ning maitsesta salatit vastavalt soovile. Kui kurgiveega liialdad, aitab hapukoor salati maitset tasakaalustada.

Lisa marinaadile. Hapukas kurgivedelik sobib ideaalselt ka lihamarinaadi sisse – selle happelisus pehmendab lihakiude ja võib anda sellele mahlasema tulemuse.

Sega võileivamäärde või kastme sisse. Näiteks saad maitsva dipikastme hapukoorest, ürtidest ja veidikesest hapukurgivedelikust. Samamoodi võid kurgiveega maitsestada võileiva peale käivat sulajuustu, kodujuustu või kreemjat tofut.

Taaskasuta. Kui kurgipurk saab tühjaks, võid sinna panna järgmised pooleks lõigatud värsked kurgid, millele annab juba olemasolev vedelik teistsuguse maitse. Samamoodi võib käituda näiteks paprikaga või muu sobiva juurviljaga, julgemad võivad katsetada isegi keedetud munadega.

Joo. Hapukurgivedelik on tuntud pohmelliravim, ent samamoodi sobib see kange alkoholi allaloputamiseks. Nii võid lonksu viski järel võtta lonksu kurgivedelikku, et alkoholi tulist mõju leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles